Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ورود

میکروسکوپ چیست ؟ میکروسکوپ حاصل ترکیب دو واژه یونانی micros (ریز) و skopien (دیدن یا بررسی کردن) است. میکروسکوپ انواع متفاوتی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است.

 


انواع

 

میکروسکوپ های پلاریزان :

 

 

میکروسکوپ پلاریزان آبان مهر
میکروسکوپ پلاریزان آبان مهر

 

 

 

شاخه‌ای از میکروسکوپ‌های نوری هستند که به واسطه استفاده از نور پلاریزه به این نام خوانده می‌شوند.

 

 

زمینه‌های استفاده از میکروسکوپ‌های پلاریزان :

 

 

از این نوع میکروسکوپ‌ها بیشتر در زمینه‌هایی همچون مطالعات مختلف بر روی انواع سنگ‌ها، مواد شیمیایی کریستالی و ترکیبات آلی استفاده می‌شود؛ از دیگر کاربری‌های میکروسکوپ پلاریزان می‌توان به مطالعه بر روی ساختار کراتین‌ها، عضلات و کلاژن‌ها اشاره کرد. خصوصیتی که این میکروسکوپ‌ها را از سایر هم‌نوعان ریز بین خود جدا می‌سازد استفاده از نور پلاریزه در ساختار کار آنها است .

میکروسکوپ نوری پولارایز شده برای مشاهده و عکاسی از نمونه‌هایی که به وضوح قابل مشاهده هستند به علت خصیصه نوری آنیزوتروپیک آنها طراحی شده است.

 

 

روش کار میکروسکوپ‌های پلاریزان :

 

 

برای انجام این کار، میکروسکوپ باید با هر دو پلاریزاسیون مجهز، در مسیر نور جایی قبل از نمونه قرار گیرد و یک آنالیزر (پلاریزاسیون دوم)، در مسیر نوری بین دیافراگم عقب هدف و لوله‌های مشاهده قرار گیرد یا پورت دوربین کنتراست تصویر از اثر متقابل نور قطبش هواپیما با یک نمونه دو رقیق کننده (یا دوبار شکن) حاصل می شود تا دو مولکول های موج فردی که هر یک در قطبش های متقارن عمود است، تولید شوند.

سرعت این اجزا متفاوت است و در جهت نمونه‌برداری متفاوت است. پس از خروج از نمونه، اجزای نور با یکدیگر فاز می‌شوند، اما هنگامی که از طریق آنالیزور عبور می‌کنند، با تداخل سازنده و مخرب ترکیب می‌شوند.

هنگامی که یک نمونه بی هوازی به فوکوس برسد و از طریق 360 درجه روی یک مرحله میکروسکوپ نوری قطبی شده دایره ای چرخانده شود، بسته به موقعیت چرخشی، ظاهری روشن و تاریک (منقرض شده) ظاهر می‌شود.

هنگامی که محور طول نمونه در زاویه 45 درجه به محور پلاریزه می شود، حداکثر درجه روشنایی به دست می آید و هنگامی که دو محور همگام می‌شوند، بیشترین میزان انقراض مشاهده می‌شود.

در طی چرخش در محدوده 360 درجه، بین 4 تا روشن و تاریک، در درجه حرارت 90 درجه، بینایی نمونه تغییر می‌کند.

این به دلیل این واقعیت است که هنگامی که نور قطبیدهنده نمونه دوتنگی را با یک جهت ارتعاشی موازی با محور نوری تحت تاثیر قرار می‌دهد، ارتعاش نور با محور اصلی نمونه همخوانی دارد و به نظر می‌رسد ایزوتروپیک (تاریک یا منقرض شده) ظاهر می‌شود.

اگر جهت گیری نمونه با 45 درجه تغییر یابد، اشعه های نور اتفاق می‌افتد به وسیله نمونه به اجزای عادی و فوق العاده‌ای که در تجزیه و تحلیل به کار گرفته می‌شوند تا الگوهای تداخل ایجاد شوند. از آنجا که تداخل تنها زمانی اتفاق می‌افتد که پرتوهای نور قطبی شده یک جهت ارتعاش یکسان داشته باشند، حداکثر دو برابر شدن زمانی مشاهده می‌شود که زاویه بین صفحه اصلی نمونه و روشنایی مسیر هدایت ارتجاعی همپوشانی داشته باشد.

تداخل بین اشعه های نور سفید ترکیب شده در صفحه ارتعاش آنالیز، اغلب طیف رنگی تولید می‌کند که به دلیل رنگ‌های تکمیلی باقی مانده ناشی از دخالت مخرب نور سفید است. رنگ‌‍‌هایی که در زیر نور با نور سفید در عینک میکروسکوپ دیده می شود می تواند به صورت کمی نتیجه گیری هایی را در مورد تفاوت های مسیر و مقادیر ضخامت نمونه انجام دهد، زمانی که شاخص های انکسار نمونه مشخص شوند.

میکروسکوپ نور پلاریزه برای تشخیص بین منشاء انحصاری (ایزوتروپیک نوری) و دوگانه انکساری (اپتیکی آنیزوتروپیک) استفاده می شود.

مواد آنیزوتروپیک مانند بلورهای دو طرفه یا دوقطبی، پلیمرهای گرا و یا بلورهای مایع، اثرات تداخل را در میکروسکوپ نور پلاریزه ایجاد می‌کنند، که منجر به اختلاف رنگ و شدت در تصویر می شود که از طریق عدسی ها دیده می‌شود و در فیلم گرفته می‌شود یا به عنوان یک تصویر دیجیتال این تکنیک برای مطالعات جهت دوبعدی ریزش مو مفید است که در یک شبکه بلوری قرار گرفته یا از طریق تعاملات مولکولی زنجیره ای در پلیمرهای طبیعی و مصنوعی و مواد مرتبط آنها مفید است.

همچنين در نور پلاريزه شده، تنش ها در رسانه هاي منفرد شفاف (به عنوان مثال، شيشه) و شناسايي و مشخص نمودن طيف گسترده اي از مواد آنيزوتروپيک از طريق شاخص شکست و دو طرفه شدن، مورد بررسي قرار مي گيرند.

مطالب ما را می‌توانید از همین سایت دنبال کنید و در صورت تمایل به خرید محصولات مرتبط با مقالات می‌توانید از بخش تماس با ما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

به این مطلب امتیاز دهید.
4.5/5

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید.

Facebook
Email
LinkedIn
Telegram
Pinterest
WhatsApp